Svenska
Gamereactor
nyheter

Netflix tar över Ronja Rövardotter från Viaplay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ingen har väl missat krisen som drabbat streamingtkanalen Viaplay den senaste tiden då prat om konkurs ekar rejält och oron på börsen är hög. En massa planerade projekt har nu stoppats och ett av dessa är tyvärr Ronja Rövardotter. Men vi som älskar Astrid Lindgrens berättelser behöver tack och lov inte hänga läpp för huvudförfattaren Hans Rosenfeldt berättar att Netflix har tagit över serien istället. I ett pressmeddelande säger han:

"Jag är så glad att Ronja Rövardotter fått ett nytt hem. Serien har ett fantastiskt team framför och bakom kameran och att det nu är klart att publiken får möta vår Ronja på Netflix känns som en tidig julklapp".

Och det är inte bara glada miner hos Rosenfledt utan även hos Jenny Stjernströmer Björk som är nordisk innehållschef på Netflix. Hon säger till TT :

"Astrid Lindgrens rika arv är en betydande del av Sveriges dna. Vi hoppas att serien ska skänka glädje för våra nordiska medlemmar, och vi vill lyfta fram och tacka alla människor som har arbetat med projektet genom åren. Vi ser fram emot att välkomna Ronja Rövardotter till Netflix under 2024".

Jag vet i alla fall att jag blir sugen på en nyfilmatisering av Vildvittrornas älsklingssnack Ronja. Vi är glada att Netflix räddar den från en osäker framtid. Vad som händer med Viaplays resterande färdiginspelade serier och filmer, ett 50-tal enligt TT är mycket osäkert just nu. Serien Ronja Rövardotter kommer på Netflix under 2024.

Netflix tar över Ronja Rövardotter från Viaplay
Ronja och Birk i vad jag misstänker är en dispyt vems pappa som är starkast.

källaLoading next content