Svenska
Gamereactor
recensioner
Nickelodeon Extreme Tennis

Nickelodeon Extreme Tennis

Svampbob bjuder in till storslagen tennisturnering på havets botten och Turtles är på plats för att visa vem som slår en boll över ett nät på bästa tänkbara sätt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag vet faktiskt inte varför det här spelet har ordet "Extrem" i titeln. Jag har försökt förstå, letat anledningar men inte kommit fram till något vettigt som kan tänkas motivera det. För det finns verkligen ingenting extremt med Nickelodeon Extreme Tennis. Faktum är att det finns ingenting "extremt" med Svampbob, även om slemmet från hans husdjurssnigel Gary är väl tilltaget sett till mängd och även om sjöstjärnan Patriks tänder är bisarrt stora (och få), så är inget i det alldeles lysande barnprogrammet särskilt extremt.

HQ

I Nickelodeon Extreme Tennis spelar vi tennis (duh!) och även om matcherna spelas på havsbotten där Svampen bor, hoppar det här in karaktärer från hela Nickelodeon-universumet inklusive Rugrats, Turtles och katten Gustav och många fler som jag ärligt talat inte vet var de härstammar ifrån. Tennisen i sig är extremt självgående och simpel även om Viacom försökt krydda lite på ytan med ett par olika power up-funktioner och annat gorm. Det handlar i grunden bara om att dutta på skärmen när bollen kommer flygande och dra lite godtyckligt med fingret åt det håll dit man vill att bollen ska hamna. Det går såklart att spela från baslinjen, stå och dunka in top spin-bollar med maxkraft likväl som att attackera nätet och gå på volley men inget dera skapar något egentligt speltempo att skryta om eller någon slags spänning eller utmaning. Nu är ju detta naturligtvis ett barnspel men det gör ju inte att man som utvecklare inte kan bygga in ett djup i det spelmekaniska, vilket framförallt Nintendo gjort i sina tennis-titlar sedan Game Boy-eran i slutet av åttiotalet.

Nickelodeon Extreme TennisNickelodeon Extreme TennisNickelodeon Extreme Tennis
Blekt, identitetslöst och helt utan kontraster eller konturer. Ja, det här spelet är äckligt fult.

Rent grafiskt är det dessutom svårt att inte gnälla på Nickelodeon Extreme Tennis som jag tycker ser alldeles förfärligt fult ut. Jag förmodar att man försökt skapa en slags tecknad celshading-känsla men här saknas starka färger och tydliga konturer runt objekt och figurer vilket får hela spelet att se ut som en solblekt sörja som liksom flyter samman på ett anmärkningsvärt vis. Ljudet är lite bättre men inget att skrika sig hes över och det märks också att utvecklarna först skapat ett "free-2-play"-spel med lootlådor och mikroköp men sen ångrat sig halvvägs in i utvecklingen och istället fokuserat på att släppa det via prenumerationstjänsten Apple Arcade. Det finns lootlådor här, kappsäckar man erhåller efter avslutad match som ska öppnas och prylar man erhåller som man kan utrusta sin karaktär med, men allt är såklart gratis eftersom Apple Arcade förbjuder den typen av upplägg.

Jag har faktiskt längtat efter Nickelodeon Extreme Tennis och hade förhandsladdat hem själva klienten via Apple Arcade för över en månad sen men kan inte annat än slå fast att detta är ett riktigt geggspel utan egentligt värde. Begränsat och innehållslöst rent spelmässigt, fult och poänglöst.

Detta är en annons:
04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Svampbobs röst är alltid rolig, spelmekaniken fungerar helt okej
-
Innehållsfattigt, enformigt, fult och tråkigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Nickelodeon Extreme TennisScore

Nickelodeon Extreme Tennis

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Svampbob bjuder in till storslagen tennisturnering på havets botten och Turtles är på plats för att visa vem som slår en boll över ett nät på bästa tänkbara sätt...Loading next content