Svenska
Gamereactor
nyheter
Mario Kart 8

Nintendo har sålt fem miljoner exemplar av Mario Kart 8

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mario Kart Wii kom att bli Nintendos största fristående succé genom tiderna (de spel som sålt mer har mestadels varit bundlade), och Mario Kart 8 visar att serien fortfarande är mäkta populär. Visserligen har inte Wii U sålt lika mycket som Wii så förutsättningarna är sämre, men 5,11 miljoner spel har sålts sedan förra året. Det betyder att ungefär varannan Wii U-ägare har köpt spelet.

Till Nintendo 3DS finns också gott om storsäljare. Nintendo avslöjar att
Mario Kart 7 nått 11,7 miljoner sålda spel, New Super Mario Bros har sålt 9,16 miljoner, Animal Crossing: New Leaf är uppe i 9,84 medan höstens Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire snart klättrar över tiomiljonersgränsen med 9,94 miljoner. Störst till formatet är dock Pokémon X/Y som sålt 13,85 miljoner.

Tomodachi Life har också blivit en hit med 4,15 miloner sålda spel, och som vi kunde rapportera igår har nya Super Smash Bros sålt över tio miljoner.

Mario Kart 8

Relaterade texter

6
PC-emulator kör nu Mario Kart 8 i 8K

PC-emulator kör nu Mario Kart 8 i 8K

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Ja, inte för att du (eller vi) kan kika på klippet från emulatorn som rullar Mario Kart 8 i 8K, men drömma går ju alltid. Och det faktum att Cemu-emulatorn, som tidigare...

2
Disney sänder Mario Kart 8-turnering

Disney sänder Mario Kart 8-turnering

NYHET. Skrivet av Ted Hinterleithner

Mario Kart 8 släpptes förra året och är med sina nästan sex miljoner sålda exemplar det mest sålda spelet till Wii U. Med andra ord så är det många som verkligen...Loading next content