Svenska
Gamereactor
nyheter

Nintendo skänkte nytt GameBoy till Tetris-älskande farmor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Asahi Shimbun är en av de mest populära tidningarna i Japan och för några dagar sedan rapporterade de en intressant historia om en äldre dam vars stora intresse stavades GameBoy och Tetris. Den 70-åriga dottern Kuniko Tsusaka berättade historien till tidningen, vars mor vid den tiden hon var 95 år gammal och redan påverkad av flera hälsoproblem, var huvudpersonen i denna vackra saga. Sängliggande hade kvinnan utvecklat en stor passion för pusselspelet Tetris, vars pixliga sällskap distraherade henne från sin sjukdom. En dag hände dock det som inte fick hända: hennes GameBoy slutade att fungera.

Desperat försökte Kuniko och hennes son att spåra reservdelar i Chiba där de bodde, men utan resultat. Detta eftersom konsolen var mycket gammal och sedan länge hade slutat tillverkas. Då kom kvinnans son och mormors sonson på tanken att kontakta Nintendos "gudomliga kundservice" för att ta reda på om de fortfarande hade reservdelar till den handhållna konsolen. Här kommer ett någorlunda roligt litet faktum: Kuniko förvirrar det japanska ordet kami (神) - som betyder "gud" eller "ande" - med kami (紙), vilket betyder "papper". Så då skriver kvinnan ett brev till Nintendo för hand och förklarar vad situationen var och ber om reservdelar för att reparera det GameBoy som nu inte fungerar.

Och det var då Nintendo bestämde sig för att besvara kvinnan med ett handskrivet brev. Då Nintendo inte hade några reservdelar kvar för att reparera konsolen ville företaget istället skicka henne en helt ny GameBoy som gåva, eftersom de fortfarande hade kvar några exemplar i gamla butiker. Kuniko och hennes mamma blev överlyckliga och den gamla Tetris-tanten kunde fortsätta att ha kul med sitt favoritspel i ytterligare fyra år tills hon dog.

En vacker historia naturligtvis, som slutade lyckligt för den förtjusande Tetris-älskande farmorn, som kunde fortsätta spela ändå in i slutet. "Uppe i himmelen är hon tacksam, tror jag," säger dottern och avslutar sin känslomässiga och rätt så rörande historia.

Nintendo skänkte nytt GameBoy till Tetris-älskande farmor

Tack till Kotaku .Loading next content