Svenska
Gamereactor
nyheter

Nintendo stänger nätverksfunktioner till Nintendo Wii och DS

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nintendo har inte de allra lättaste av tider just nu. Dels har de på senaste tiden fått mycket kritik efter att ha stoppat samkönade äktenskap i Tomodachi Life. Men allra främst är deras Wii U fortfarande något av en monumental flopp. Kanske är det på grund av deras underliga val, vilket deras senaste besked även det kan tyckas vara.

Nintendo stänger nämligen ned all nätverksfunktionalitet till sina gamla konsoler Nintendo Wii och DS den 20 maj 2014. Om 9 dagar, för att vara specifik. Detta innebär att alla speltitlar och strömningstjänster (onlineshoppar finns fortfarande kvar) förpassas till historieböckerna. Alla spel som inte kräver internetuppkoppling kommer däremot att kunna användas precis som vanligt även efter nedstängningen. Listan på alla titlar som påverkas hittar du på Nintendos amerikanska hemsida och nämnvärt är även att nedstängningen är en världsomspännande sådan.

Ett billigt försök att tvinga fram ett inköp från de konsumenter som ännu inte tagit steget till Wii U och 3DS, eller överflödiga funktioner vi ändå inte kommer att sakna? Din tolkning är lika bra som vår.

Nintendo stänger nätverksfunktioner till Nintendo Wii och DS


Loading next content