Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

North American Challengers League gör några stora förändringar

Inför sommardelningen 2023 har den fått ett nytt format och några nya ansikten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

North American Challengers League (NACL) har meddelat en stor omstrukturering av lag som tävlar och format inför den kommande splittringen sommaren 2023.

Återvänder den 10 juni kl. 13 PT på

De tio lagen som tävlar i uppdelningen är följande:
Area of Effect Gold (AOE) - Stannade från våren
Cincinnati Fear (FEAR) - Stannade från våren
Disguised (DSG) - Ny
Maryville University (MU) - NACL vårkampanj
Supernova (SN) - NACL Vårkampanj
Team Fish Taco (TACO) - Ny
Wildcard (WC) - Stannade från våren
Evil Geniuses Challengers (EGC) - LCS Akademin
FlyQuest Challengers (FLYC) - LCS Akademin
Team Liquid Honda Challengers (TLC) - LCS Academy

Med denna ommöblering av turneringslistan har ett nytt format också introducerats, liksom intäktsdelning och lagstödjande Twitch-emotes för första gången.

Identiskt med det nuvarande LEC-formatet börjar det med en sex veckors dubbel round robin av de bästa för att bestämma en topp åtta. Dessa åtta lag tävlar sedan i slutspel i en dubbel elimineringsklass med bäst av tre och bäst av fem serier, och NACL-uppdelningen kulminerar i en LAN-final.

De två lägst placerade lagen (lag som inte tar sig till slutspel) kommer att tävla i NACL Qualifiers mot de fyra bästa lagen från två play-in-turneringar för att behålla sin plats nästa split.

De fyra bästa lagen kommer att avgöras via två 32-lags schweiziska öppna, som var och en kommer att producera dubbla eliminering topp 16 parenteser och singeleliminering topp åtta parenteser. Kvalspelare får $12.5k + en placeringsbonus beroende på vilken position de slutar.

Från och med den 10 juni pågår den första kvalturneringen fram till den 9 juli. Den andra pågår från 15 juli till 13 augusti och vinnaren av denna turnering får förstaseedningen för uppflyttning till NACL.

Utvalda matcher från dessa turneringar kommer att sändas på kanalerna LCS Challengers och PathToLCS Twitch, och full täckning kommer att streamas på

League of Legends

Relaterade texterLoading next content