Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Doom

Nu kan du spela Doom via text-TV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du trodde att Skyrim har släppts till många fromat så har du troligtvis aldrig hört talas om det klassiska Doom som sedan debuten 1993 har portats till en direkt obscen mängd plattformar, både officiella och inofficiella. Det har hetat att snudd på allt som har en fungerande skärm kan köra Doom med rätt mjukvara, vilket har lett till att Id Softwares gamla pärla har spelats på det mesta från ipods till termostater.

Men det slutar inte där för nu är det alltså möjligt att spela Doom på något så uråldrigt som text-TV som bjuder på en minst sagt avskalad version av det gamla actionspelet. Projektet i fråga går under namnet Doom Teletext och körs på 78x50 pixlar med en klassisk fjärrkontroll som huvudsakligt styrdon.

Vem som helst kan ta del av Doom-historiens senaste utspel då versionen i sin helhet går att få tag på Github tillsammans med utförliga om än komplicerade instruktioner för hur man går till väga för att få det att fungera. Om du däremot inte är intresserad av att avnjuta titeln i en av de mest sparsmakade varianterna hittills, men ändå vill se hur Doom ser ut som text-TV kan du surfa över hit för lite hederligt videomaterial.

Vad tror du nästa port av Doom blir?

Doom

Relaterade texterLoading next content