Svenska
Gamereactor
nyheter

Nvidia är nu det högst värderade företaget i världen

Bolagets stora investeringar i artificiell intelligens har betalat igen sig ordentligt och nu har de gått om Microsoft i marknadsvärde...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

År 2021 gick Apple om Microsoft och blev världens högst värderade företag, och höll titeln i tre år. Men i januari gled Microsoft förbi och skickade ner Apple till andraplatsen.

Men alla som följt börsen senaste åren vet att en annan teknikjätte klättrat som en raket, nämligen Nvidia. Tidigare denna månad gick de faktiskt om Apple och bara två veckor senare har de nu även passerat Microsoft.

Nvidia är idag värderat till 3,34 biljoner dollar, medan Microsoft inte har ett börsvärde på mer än futtiga 3,32 biljoner dollar, och Apple på ynka 3,29 biljoner dollar. Därefter är det ett rejält skutt ned till plats fyra och fem där två andra amerikanska bjässar ligger, nämligen Google (eller Alphabet som de egentligen heter) följt av Amazon som båda har ett marknadsvärde på omkring två biljoner dollar.

Nvidias enorma tillväxt tack vare satsningar på artificiell intelligens innebär att grafikkort nu i princip är ett marginellt extraknäck (eller till och med mindre än så). Vissa analytiker har redan spekulerat i att detta kan vara slutet för Geforce-serien, eftersom företaget kan komma att lämna marknaden för vanliga grafikkort så småningom för att fokusera mer på investeringar med mycket bättre vinstmöjligheter.

Nvidia är nu det högst värderade företaget i världen
Det går bra nu.

Tack USA TodayLoading next content