Svenska
Gamereactor
lifestyle

Ny rapport visar att elbilar är drastiskt mindre tillförlitliga än bilar som drivs med förbränningsmotor

Det sägs att elbilar står inför nästan 80 % fler underhållsproblem.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om elfordon utan tvekan är bättre för miljön jämfört med fordon med förbränningsmotor, är detta kanske inte samma sak när det gäller konsumenter. En ny rapport från Consumer Reports har nämligen konstaterat att elbilar är betydligt mindre tillförlitliga än bilar med förbränningsmotor.

Rapporten samlar in data från 330 000 fordon från modeller mellan 2000 och 2023, samt enstaka 2024-modeller, och tittar på en mängd olika problemzoner, inklusive mindre problem som gnisslande bromsar och större problem som problem med växellåda, motor eller elbilsbatterier. Resultaten visar att bilar med förbränningsmotor har 17 problemzoner, medan elbilar bara har 12 (hybrider har 19 och laddhybrider har 20), men trots detta visar elbilar en massiv ökning av problem med 79 % jämfört med bilar med förbränningsmotor. Plug-in-hybrider tar detta ett steg längre genom att ha 146 % fler problem. Det bör dock sägas att icke-plug-in-hybrider har en problemfrekvens som är 26 % lägre än bilar med förbränningsmotor, så det är inte bara dåligt för automatiseringens framtid.

Rapporten betygsätter till och med en mängd olika fordon av 100 baserat på ägarnöjdhet, bantester och säkerhetsinformation, och den förutspådda tillförlitligheten hos de olika tillverkarna kan överraska dig, för medan Chrysler ligger sist med en poäng på 18, kommer Mercedes-Benz på näst sist med en ynka poäng på 23. Den högst rankade tillverkaren är Lexus på 79, med Toyota som följer upp på 76, med Mini på tredje plats på 71.

Återspeglar din erfarenhet av bilar resultaten i rapporten?

Detta är en annons:
Ny rapport visar att elbilar är drastiskt mindre tillförlitliga än bilar som drivs med förbränningsmotor


Loading next content