Svenska
Gamereactor
nyheter
Suicide Squad: Kill the Justice League

Ny upptäckt i Suicide Squad: Kill the Justice League hintar om Batmans återkomst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Texten innehåller spoilers för Suicide Squad: Kill the Justice League.

Redan i Batman: Arkham Asylum visade Rocksteady att de var mästare på att lägga in dolda påskägg som hintade om studions framtida spel. Genom att sätta ut tre sprängladdningar på en till synes helt oskyldig vägg kunde vi få en liten inblick i vad föreståndaren Quincy Sharp planerade för mentalfängelsets framtid. Flera ritningar i det dolda rummet visade nämligen på att Arkham Asylum skulle ta en stor del av Gothams kvarter i anspråk i det omfattande projektetet som vi idag känner som Arkham City. I uppföljaren kunde vi med hjälp av Batmans hacking-verktyg ta oss in i en övergiven fiskebåt vars innehåll vittnade om att Scarecrow hade något fuffens på gång och skulle bli en viktig faktor att se upp för i det, vid den tiden ej utannonserade Batman: Arkham Knight.

Så varför denna historielektion kanske du undrar? Jo, för nu pekar ett par nya fynd mot att vår älskade läderlapp som tyvärr (vi varnade dig för spoilers) fick sätta livet till, ännu en gång, i Suicide Squad: Kill the Justice League kan komma att återvända i en framtida del i Arkham-sagan. Uppmärksamma spelare har nämligen upptäckt att en grupp om tolv kalendrar har spridits ut i Metropolis, en för varje månad, där ett datum har ringats in vid varje fynd. Sidan för december månad hittades i Centennial Park, där Suicide Squad besegrade och tog livet av Batman, vilket gör det extra intressant att dagen som i de andra fallen markerats med en ring, här istället pryds av den ikoniska fladdermus-symbolen.

Det slutar förstås inte där, för om man sedan tar varje siffra från de upphittade datumen, byter ut dem mot deras motsvarande bokstav i alfabetet och placerar dem i ordning baserad på numrens respektive månad så bildas textraden H E W I L L R E T U R N. Med tanke på Rocksteadys långa historia av att gömma dolda budskap i sina spel så kan detta vara en första indikation på att vi kan komma att återse den mörka hämnaren inom en överskådlig framtid. Antingen det, eller så har den gåtfulla Calender Man börjat planera något nytt upptåg, men det får tiden visa.

Rocksteady själva har dessutom öppnat upp för att göra fler spel med Batman i huvudrollen efter Suicide Squad: Kill the Justice League, vilket pekar mot att de mystiska fynden i Metropolis åtminstone bär ett litet frö av sanning.

Men oavsett hur det blir med Bruce Waynes fortsatta närvaro i Arkham-världen så kommer berättelsen dessvärre att behöva gå vidare utan hjältens ikoniska röstskådespelare, Kevin Conroy, som tragiskt nog gick bort i sviterna av cancer den 10:e november 2022.

Är det dags för mer Batman Arkham eller bör vi låta karaktären vila ett tag till? Vad tycker du?

Suicide Squad: Kill the Justice League

Relaterade texterLoading next content