Svenska
Gamereactor
nyheter

Playstation 5-ägare föredrar fysiska spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Både uppgifter från detaljhandeln och analytiker verkar vara överens om att digital spelförsäljning är väldigt populärt bland Xbox-användare som föredrar det framför fysiska exemplar, och Niko Partners senioranalytiker Daniel Ahmad går så långt som att hävda att han "really need to stress how large the digital shares are on Xbox compared to other platforms". För Playstation 5-spelare verkar dock saker och ting vara annorlunda, och enligt en färsk Games Industry-rapport som bygger på en presentation av Games Sales Data, är fysiska spel faktiskt klart större till Playstation 5 än digitala nedladdningar.

Det visar sig att det för varje två digitala nedladdningar till Playstation 5 köps tre fysiska spel, vilket ger sistnämnda ett klart övertag till Sonys konsol. De två huvudskälen som konsulten Sam Naji, som höll i presentationen, gav till detta var att spelen är dyrare till Playstation 5 eftersom Sony höjde priserna denna generation, vilket gör att spelarna vill ha fysiska kopior. Den andra anledningen är att folk gillar att bygga upp ett fysiskt bibliotek för en ny konsol.

Xbox-spelare verkar dock fortsätta att köpa övervägande digitala spel, och i artikeln konstateras att "Sony's console shifted 1,9 million boxed games from January to August 2021, compared to 400 000 Xbox Series S/X games".

Föredrar du digitala eller fysiska spel?

Playstation 5-ägare föredrar fysiska spel


Loading next content