Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Microsoft arbetar på bärbar Xbox-enhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En gång i tiden (före smartphones) var portabla spelenheter otroligt populära. Nintendo dominerade området, men det saknades sannerligen inte konkurrenter, och Sony hade stora framgångar med sin PSP.

Många undrade varför Microsoft inte hade en bärbar Xbox, och företaget har avslöjat att det en gång i tiden fördes interna samtal om detta, vilket uppenbarligen aldrig resulterade i en riktig produkt. Men på senare tid tycks handhållna spel ha fått ett uppsving igen. Switch är mycket mer populär än Nintendo 3DS, Valve har sin kommande Steam Deck, Razer/Qualcomm utannonserade nyligen en Snapdragon-baserad bärbar best och det finns gott om populära, bärbara retro-enheter.

Om man ska tro Windows Central-redaktören Jez Corden, vilket man ofta kan göra när det gäller Microsofts förehavanden, så har Microsoft börjat skissa på sin alldeles egna bärbara spelenhet. Corden skriver bland annat att de har "been dabbling with Xbox handheld prototypes for some time now". Med tanke på hur mycket Microsoft har satsat på Xbox Cloud Gaming, skulle det inte vara alltför långsökt att tro att de vill ha en egen bärbar enhet för just detta ändamål.

Detta är naturligtvis bara ett rykte för tillfället, men Corden har varit känd för att ha rätt om dessa saker tidigare, så vi skulle säga att det ändå finns hopp.

Rykte: Microsoft arbetar på bärbar Xbox-enhet
Razer/Qualcomms bärbara spelenhet


Loading next content