Svenska
Gamereactor
nyheter
Cyberpunk 2077

CD Projekt betalar miljonbelopp i förlikning med missnöjda investerare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Är det något i livet man kan vara någorlunda säker på så är det att solen går upp i morgon igen. Det och att följetongen Cyberpunk 2077 kommer att rulla vidare med nya avslöjanden. Den på pappret revolutionerande titeln från CD Projekt, som skulle förändra sättet hur vi ser på spel har som bekant inte levt upp till förväntningarna, inte ännu i alla fall. Det görs nämligen otaliga försök nu att rätta till det som inte har fungerat för att så småningom kunna leverera en upplevelse som åtminstone ligger nära den utlovade. Uppdateringar och buggfixar släpps, nya versioner är under utveckling, ursäkter och löften om bättring haglar i media och pengar fortsätter att ösas in i projektet för att rädda det som räddas kan. Nu kommer det uppgifter från The Verge att CD Projekt har nått en förlikning i det rättsliga ärende som inleddes tidigare i år, en stämning som bottnar i att aktieägarna inte anser att de har fått korrekt information i samband med sin investering. Enligt uppgift tvingas nu utvecklaren att punga med 1 850 000 Dollar, eller cirka 17 miljoner svenska kronor.

Det skall dock sägas att spelet, precis som vi tidigare rapporterat om de facto har sålt bra, i synnerhet med tanke på de usla förutsättningarna och det är förmodligen också precis av den anledningen båda parter har kunnat enas om en förlikning i stället för att gå vidare med en långdragen rättsprocess.

I sammanhanget är 17 miljoner kronor en relativt låg summa och vissa kanske tycker att CD Projekt kommer billigt undan här men det som svider mest är nog inte pengarna utan den otroliga devalvering av varumärket som det här debaclet har resulterat i. Efter The Witcher 3 ansågs den polska utvecklaren vara hederligheten själv. En pålitlig och stabil motpol i en smutsig bransch där alla jagar snabba cash och ständigt tar genvägar. En ledstjärna i arbetet mot mikrotransaktioner och tveksamma affärsmodeller. Likt en branschens Messias lyste glorian starkt men efter den senaste tidens avslöjanden har den både slocknat och hamnat på sned. Nu är i alla fall rättegången över så nu kan de helt koncentrera sig på att försöka få ordning på Cyberpunk 2077, där next-gen-versionerna är planerade att släppas nästa år. Det skall förstås bli ytterst intressant att se om de lyckas rida ut kritikerstormen och vända den till något positivt för att komma ut ännu starkare på andra sidan. Det som inte dödar härdar heter det ju och något får man förstås hoppas att CD Projekt har lärt sig genom det här monumentala misslyckandet.

Cyberpunk 2077

Relaterade texter



Loading next content