Svenska
Gamereactor
nyheter

God of War-författaren: Tencent ville ha större bröst för att finansiera film

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

På senare tid har det varit mycket diskussioner om att Microsoft har för avsikt att köpa Activision Blizzard, en affär som förväntas slutföras nästa år. Vissa är rädda för att detta kan leda till en monopolsituation, men även med det nya tillskottet skulle Xbox ha lägre intäkter än Playstation enligt analytikern Daniel Ahmad som använder sig av data från år 2020 för jämförelse.

Vad många verkar ha missat är dock att varken Microsoft eller Sony är ens i närheten av det kinesiska företaget Tencent när det gäller intäkter från TV-spel. Xbox inklusive Activision Blizzard skulle ligga på ungefär $21,9 miljarder i intäkter mot Sony på $22,67 miljarder. Tencent å andra sidan ligger redan på $29,30 miljarder - och växer snabbt.

Men TV-spel är inte Tencents enda verksamhet eftersom de är ett underhållnings-holdingbolag. Tyvärr har det dock funnits en hel del kontroverser kring Tencent med anklagelser om att censurera politiskt innehåll för att inte uppröra den kinesiska regimen, att de gjort ett spel för att hylla ledaren för det kinesiska kommunistpartiet, kritik för säkerhetsproblem, att de kopierar andras arbete med mera.

Och nu har Santa Monica Studios manusförfattare Alanah Pearce ytterligare en Tencent-kontrovers att dela med sig av i en Twitch-intervju, där hon avslöjar att en vän till henne erbjöds att få en film finansierad av Tencent - men bara om det inte fanns några färgade människor i den och om skådespelerskorna hade större bröst.

Vi antar att detta inte är en isolerad händelse, och med ett snabbt växande Tencent lär vi få höra fler sådana här historier i framtiden.

God of War-författaren: Tencent ville ha större bröst för att finansiera film
Bild från Facebook


Loading next content