Svenska
Gamereactor
nyheter

Geoff Keighley: "Det finns några andra stora uppköp som är i slutskedet"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För två dagar sedan avslöjade Venture Beat-redaktören Jeff Grubb att han hört om ett stort spelföretag som skulle bli uppköpt. Även om vi vet att Grubb är en beprövad insider, är han inte känd för att vara hundraprocentig i sina scoop, men nu har en mycket trovärdig källa i viss mån backat upp Grubbs påståenden.

Det är The Game Awards producent och värd Geoff Keighly, som definitivt har goda kontakter inom alla de stora spelföretagen och sällan sprider rykten, som twittrade detta igår:

"Have heard from multiple people: As you might suspect, there are a few other big video game deals in final stages of negotiations. It's going to be an interesting year!"

Även om vi inte ska förvänta oss något i Activision Blizzards storlek (eftersom nästa steg i princip skulle vara att köpa Nintendo eller Playstation), finns det ändå flera utgivare vi kan tänka oss är som lockande sötsaker för bjässarna. Inte minst Capcom, Konamis spelrättigheter, Sega, Square Enix och Warner Bros Interactive Entertainment inklusive rättigheterna att göra DC-spel.

Alla dessa skulle sannolikt säljas till rätt pris, och vi kan även tänka oss att flera smartphone-studior också anses intressanta. Om Amazon någonsin har för avsikt att bli en seriös utmanare inom TV-spel kanske de vill ta steget, och Facebook är förmodligen inte heller uteslutet som köpare efter framgångarna med virtual reality-versioner av Resident Evil.

2022 har börjat milt sagt intressant, och det verkar som att det kommer fortsätta på samma sätt, eller vad säger ni?

Geoff Keighley: "Det finns några andra stora uppköp som är i slutskedet"


Loading next content