Svenska
Gamereactor
nyheter

Wormsutgivarna Team17 slutar med NFT:s efter hårda ord från egna utvecklare och fans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Få saker får spelare att rynka på näsan lika mycket som NFT:s. Många inom spelbranschen sneglar dock hungrigt på dessa och ytterligare en chans att tjäna en hacka. Detta landar dock sällan i god jord bland fansen. Man kan fråga exempelvis Troy Baker, röstskådespelaren bakom bland annat Joel i The Last of US som backade från att arbeta med NFT:s efter kritik och bad fansen om ursäkt.

Senast ut med att ge upp sitt arbete med det som av många liknas vid ett virtuellt pyramidspel är Worms-utvecklarna Team17. Den här gången är det inte bara fans som högljutt kritiserat företagets agerande utan även utveckalare under utgivarna Team17 som rutit ifrån rejält.

Först ut har vi utvecklarna Aggro Crab Games som utvecklade Going Under som släpptes år 2020 och som gavs ut av Team17. Via Twitter går Aggro Crab Games ut med att man inte längre kommer att arbeta med utgivarna och man skräder inte precis orden. Man menar att beslutet kommer från högsta ort och helt saknar förankring i Team17:s paraply av utvecklare.

Wormsutgivarna Team17 slutar med NFT:s efter hårda ord från egna utvecklare och fans

I något mindre starka ordalag men ändå med en viss skärpa i rösten tog även Team17-utvecklarna Playtonic Games till Twitter och förtydliga sin ståndpunkt gällande NFT:s . De bad även fans att tänka på att det inte är personalen och kanske särskilt just community managers som bär skulden för den riktning Team17 tagit och att fansen ilska inte bör riktas mot dem.

Wormsutgivarna Team17 slutar med NFT:s efter hårda ord från egna utvecklare och fans

Denna kritik från utvecklare och fans fick Team17 att överge satsningen och de bjöd även på en kommentar rörande händelseutvecklingen:

"We have listened to our teamsters, development partners, and our games' communities, and the concerns they've expressed, and have therefore taken the decision to step back from the NFT space"

Aggro Crab Games tackade via Twitter Team17 för att de tagit beslutet att sluta med NFT:s men om de väljer att stanna hos Team17 nu är i skrivande stund inte helt klart.

Vad tror ni, är NFT:s här för att stanna eller kommer det framförallt minnas som en PR-mardröm för företag och personer i spelbranschen som försökt att tjäna pengar på dem?



Loading next content