Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Kinesiska myndigheter censurerar Friends

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den statliga censursaxen har återigen varit framme och denna gång är det klassiska TV-serien Friends som börjat sändas i en ny men rejält nedklippt version. Det var i fredags efter att den nya versionen fått premiär på kinesiska streamingtjänster som fans i landet noterade att hela scener saknades och framförallt då allt som antytt till eller handlat om HBTQ-frågor.

Exempelvis är konversation där Ross förklarar att hans exfru var lesbisk helt bortklippt och en scen där Joey föreslår att gänget ska dra ut till en strippklubb ändrat till att 'gå ut och leka'. Flera upprörda tittare uttryckte sin ilska på kinesiska sociala medier och menade på att man 'förstört en klassiker'. Andra ansåg att Kinesiska media inte borde licensierat TV-serien alls om den inte kunde visas i sitt orörda ursprungsskick.

Nyheterna var under helgen bland de mest sökta på kinesiska Twitter-versionen Weibo under hashtaggen #Friendshasbeencensored. Något som ironiskt nog också verkar blivit censurerat och blockerat av kinesiska staten då sökträffar på ordet ger exakt noll träffar nu.

Hur arg hade du varit om svenska staten hade censurerat din favoritshow?

Källa: Reuters

Kinesiska myndigheter censurerar Friends
Xi Jingping och hans hejdukar fortsätter alltjämt att censurera all möjlig och omöjlig media. TV och film är farliga saker!


Loading next content