Svenska
Gamereactor
nyheter
Hogwarts Legacy

Wingardium Leviosa! Hogwarts Legacy visar äntligen upp sig

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har varit ont om matnyttig information gällande det kommande trollkarlsliret Hogwarts Legacy sedan det utannonserades under Sonys Playstation 5-event år 2020. För spelet har mest hållit till i Hemligheternas kammare sedan ovannämnda presentation, och när spelet väl har kommit på tal har det mest handlat om förseningar eller kontroverser kring titelns utveckling. Under kvällens State of Play var det dock äntligen dags för det efterlängtade Harry Potter-sidospåret att visa upp sig rejält, och vi bjöds bland annat på 14 minuter speltid från äventyret i fråga.

I det purfärska klipp du hittar härunder fick vi nämligen bland annat se mängder av gameplay samtidigt som vi fick lära oss vad som väntar bland Hogwarts förtrollade slottsväggar. För du spelar rollen som en ny femteårselev som besitter magiska egenskaper som anses vara ovanliga, och utöver att du måste väljas in i ett av de fyra skolhemmet vid spelets inledning kommer du givetvis även få skapa din egen karaktär och välja om du vill vara en trollkarl eller en häxa innan ett liv bland skolkurser och matsalshäng väntar.

Spelets utspelar sig förövrigt på 1800-talet, och även om vi således inte ser skymten av vare sig McGonagall eller Snape så finns bekanta ansikten i form av det karismatiske spöket Sir Nicholas de Mimsy-Porpington (" Nästan Huvudlöse Nick") samtidigt som flera familjära varelser gör ett gästspel. Utöver den avancerade skolgången väntas även mysterier att lösa, och ett överhängande hot om en ondskefulla vättar och maktgala magiker gör att vi kommer få besöka platser långt utanför det inhägnade skolområdet, och väl ute i det fria får vi därtill uppleva allt från dynamiskt väder till rullande årstider.

Hogwarts Legacy ska släppas till PC, Playstation och Xbox under julen 2022.
Hur taggad är du?

HQ
Hogwarts Legacy

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...



Loading next content