Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Fortnite

Epic och Microsoft har samlat ihop över en halv miljard kronor via Fortnite för att hjälpa Ukraina

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För nästan en vecka sedan meddelade Epic att de beslutat att låta alla pengar som användarna spenderar i Fortnite gå direkt till att hjälpa Ukraina på olika sätt. Microsoft bestämde sig också för att hjälpa till och kommer därför inte att ta någon andel av det som spenderas i Fortnite till Xbox, för att öka summan som går till goda ändamål.

Eftersom Chapter 3: Season 2 precis hade lanserats, gissade vi att en hel del pengar skulle doneras på detta sätt - och man kan lugnt säga att vi fick rätt. Efter bara en dag hade hela $36 miljoner donerats. Och sedan dess har kampanjen fortsatt att generera pengar, och härom dagen avslöjades per Twitter att summan nu klättrat över $50 miljoner (runt en halv miljard kronor, men eftersom det gått två dagar sedan tweeten är det nu betydligt mer).

Eftersom kampanjen kommer pågå fram till den 3 april förväntas denna summa växa ytterligare och därmed ge en rejäl boost till alla de organisationer som för närvarande kämpar för att ta hand om offren för Rysslands aggression. Om du någonsin har funderat på om du ska spendera pengar på Fortnite, är det dags att göra det nu. Du får nämligen fräna saker och hjälper människor i nöd på samma gång.

Fortnite

Relaterade texter

7
Fortnite (Iphone)Score

Fortnite (Iphone)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vi har äntligen satt mjölktänderna i Iphone-versionen av Epic Games Bollibompa-doftande ultrasuccé...

FortniteScore

Fortnite

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det känns obalanserat och upplägget rimmar illa på "pay to win". Trots detta är Epic Games senaste ganska roligt...

2
Fortnite Chapter 4 startar i december

Fortnite Chapter 4 startar i december

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det har gått nästan ett år sedan Fortnite fick ett antal stora förändringar då spelet övergick till Chapter 3, så många har därför ivrigt väntat på nästa utveckling. Och...Loading next content