Svenska
Gamereactor
nyheter
Marvel's Avengers

Rapport: Square Enix förlorade två miljarder kronor på Marvel-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Marvel's Avengers fick nästan omedelbart ett blandat mottagande av både media och gamers, vilket ledde till medioker försäljning. Trots hårt arbete från Crystal Dynamics och Eidos Montreal har de inte lyckats återvinna spelarnas förtroende och återuppliva intresset för titeln, som dock i ärlighetens namn fortfarande har innehåll på gång.

Även om Marvel's Guardians of the Galaxy är en helt annan typ av spel, som också fick bättre recensioner, verkar det som om Marvel's Avengers dåliga ryktet smittade av sig. Därför fick inte det heller någon bra start, även om det finns tecken på att allt fler spelare upptäcker det.

Att ha två kommersiella misslyckanden på det här sättet är förstås väldigt dyrt, vilket påpekas av branschanalytikern David Gibson på Twitter, som hävdar att Square Enix förlorat 200 miljoner dollar på dessa två titlar sedan Marvel's Avengers lanserades 2020. Gibson säger även att detta är en av huvudanledningarna till att Embracer kunde köpa Crystal Dynamics, Eidos Montreal och Square Enix Montreal för det nästan chockerande låga priset av 300 miljoner dollar igår (som jämförelse betalade Embracer 1,3 miljarder dollar enbart för Gearbox förra året).

Marvel's Avengers

Tack GamingBolt

Relaterade texter



Loading next content