Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Xbox Cloud Gaming-enhet lanseras inom tolv månader

Microsoft verkar ha en mikrokonsol för streaming på gång tillsammans med en app från Samsung...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du har Game Pass Ultimate får du Xbox Cloud Gaming som en del av erbjudandet och med detta kan du avnjuta spel från prenumerationstjänsten så länge du har snabbt internet. Förra veckan lanserades även Fortnite som ett Xbox Cloud Gaming-spel som dessutom går att lira även utan abonnemang, och det kan till och med användas på Iphones trots Apples förbud mot spelet.

Detta gör det något överflödigt att äga en riktig konsol för den så kallade casual-spelaren, och nu verkar det som om denna satsning intensifieras. Som Venture Beat-redaktören Jeff Grubb rapporterar, förbereder Microsoft nu två nya insatser för att göra Xbox Cloud Gaming ännu större. En av dem är en dedikerad streaming-enhet för spel som beskrivs som antingen en puck eller en pinne, vilken du bara kopplar in i din TV varpå du kan lira med Xbox Series X-grafik.

Denna pryl ska enligt uppgift lanseras inom tolv månader, så ett utannonserande bör inte vara alltför långt borta. Men det visar sig att de även har något annat på gång under samma tidsperiod, och det är en app för Samsung TV. Genom att använda denna app och en handkontroll har du i princip en inbyggd Xbox Series X i din TV - så länge du har bra internet.

Även om inget är bekräftat ännu har Microsoft ett event planerat till den 12 juni och förväntas även ha något utannonserande i beredskap för Gamescom i augusti. Förhoppningsvis får vi veta mer där.

Skulle du vara intresserad av en dedikerad Xbox Cloud Gaming-enhet?

Rykte: Xbox Cloud Gaming-enhet lanseras inom tolv månader


Loading next content