Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Stardew Valley

Stardew Valley har sålt över 20 miljoner exemplar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För tjugo år sedan var Tv-spelande bondeliv synonymt med Harvest Moon-serien, men idag är det ingen som tänker på annat än Stardew Valley. Eric "Concerned Ape" Barones enmansprojekt har stadigt vunnit fler och fler hjärtan sedan det ursprungliga PC-släppet 2016, och nu har det nått över 20 miljoner spelare världen över, varav 13 miljoner bara på PC. Inte illa!

Sedan 2016 har Stardew Valley dessutom inte bara expanderat till fler plattformar och debuterat som fysiskt brädspel, utan helt gratis uppdateringar som multiplayerstöd och nya föremål har formligen vällt ut. I januari i år gick Barone ut med att det inte finns planer på att utöka Stardew Valley ytterligare, men å andra sidan utesluter han inget. Nu ligger däremot snarare fokus på den spirituella uppföljaren Haunted Chocolatier, som avtäcktes med en trailer i oktober förra året. Istället för jordbrukade lajvar man där chokladmakare, men många av Stardew Valleys grunder som monsterslakt, vänskaps- och kärleksrelationer, utforskande och crafting verkar återkomma.

Stardew Valley lär dock fortsätta att sälja som smör ett tag till. Enligt ett kryptiskt meddelande i Haunted Chocolatier-trailern lär vi få vänta till tidigast 2023 innan det är dags att pensionera bondelivet.

Stardew Valley
Spelar du Stardew Valley?

Relaterade texter

0
Nu har ett Stardew Valley-brädspel släppts

Nu har ett Stardew Valley-brädspel släppts

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Fler och fler digitala spel släpps som brädspel, och nyligen kunde vi rapportera att Sea of Thieves släpps som Monopol. Senast i raden att få brädspelsbehandlingen är...Loading next content