Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Netflix avbryter all produktion i Danmark

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tråkiga nyheter för alla de av oss som uppskattar mörka nordiska drama-serier, för i ett allt hårdare klimat med minskande vinster tvingas nu Netflix stoppa all produktion av serier och filmer i Danmark. Den huvudsakliga anledningen sägs vara att kostnaderna för att filma i landet är på tok för höga. Men en annan bidragande faktor är också den nya lag som röstades igenom nyligen och som tvingar streamingbolag att avsätta sex procent av omsättningen i ett särskilt kulturbidrag. Vilket i sin tur skall brukas för att producera exklusivt danskt innehåll.

Detta innebär med största sannolikhet att vi inte kommer få några fler serier så som Kastanjemannen inom den närmaste framtiden. Tyvärr. Vad tror du om detta, går danska myndigheterna för hårt åt streamingbolagen?

Netflix avbryter all produktion i Danmark
Inga fler kastanjer eller annat danskt mörker. Det är slut. Finito.

Källa: SVTLoading next content