Svenska
Gamereactor
nyheter

Chris Pratt bekräftar att Dominion avslutar Jurassic Park-eran

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mycket har pekat på det och det har också ryktats om att så skulle vara fallet men nu har huvudrollsinnehavaren Chris Pratt bekräftat att Jurassic Park dör med Dominion. Det slutar därmed på tre uppföljare till den ursprungliga Jurassic Park-trilogin och konceptet Jurassic World har varit ett succédrag som gott och väl spelat in sina respektive budgetar men de har också fungerat som ett ytterst effektivt och samtidigt enkelt sätt för filmbolaget att kunna fortsätta på en inslagen väg som började bli väl upptrampad. Man gör något nytt men ändå inte.

Dominion utspelar sig fyra år efter Jurassic World: Fallen Kingdom, där de förhistoriska ödlorna nu rör sig fritt i vildmarken och i diverse bebodda områden. Sida vid sida med människorna efter att ha flytt från Lockwood, där de ju hölls inlåsta tills de såldes till högstbjudande.

Varför man nu väljer att avsluta franchisen efter sex filmer är inte helt klargjort men enligt Pratt så är det helt enkelt dags att gå vidare. Det är trots allt ett varumärke som har levt i 30 år och mycket vatten har flutit under broarna sedan dess men ett avsked är inte alltid enbart sorgligt, det kan också leda till nya möjligheter. Ibland kan de även leda till att gamla drömmar förverkligas. Han berättar för Today Show hur det var att jobba med originaluppsättningen skådespelare, Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum. Idoler sedan barnsben. Pratt som själv aldrig hade en tanke på att bli skådespelare och som nu får spela i samma film som dessa legendarer. En dröm som plötsligt blir verklighet. Med hans ord:

"It's 30 years in the making. This is the sixth Jurassic Park film and the end of the franchise. You've got the legacy cast coming back, Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, plus the cast of 'Jurassic World'. Our storylines converge in a way that is very much a finale. I had no idea I was gonna ever be an actor, and these folks were, like, cemented in my mind as icons. To be working with them, it's a dream come true."

Det här är förstås också det största dragplåstret när man nu skall avsluta med flaggan i topp. Att samla både det gamla och nya gänget, trycka in ett par nya spännande dinosauriearter och att inte spara på något krut. Nu skall man sluta cirkeln och skriva in sig i historieböckerna som en av de mest inkomstbringande franchiserna någonsin. Det krävs dock en riktigt stark biosommar för Dominion för att krypa upp på topp 10, där just nu Sagan om Ringen-filmerna ligger men med tanke på den senaste tidens starka premiärer, så här direkt efter att en värld i lockdown har hittat tillbaka till biograferna så är det ingen omöjlighet. Att nå Marvel på första plats med sina 25 miljarder dollar är dock uteslutet. Jurassic Park/World har just nu spelat in dryga 5 miljarder dollar.

Jurassic World: Dominion har biopremiär 9:e juni

Chris Pratt bekräftar att Dominion avslutar Jurassic Park-eran


Loading next content