Svenska
Gamereactor
nyheter

Ny undersökning visar att gamers älskar starka varumärken

Om du är en spelare, är chansen god att du gillar populära varumärken som Adidas eller Red Bull enligt ny undersökning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Chansen är ganska stor att du som läser det här är en spelare. Det innebär att du är mer benägen att köpa ett populärt varumärke när du handlar, oavsett vad du gör, än genomsnitts-Svensson.

Detta avslöjades i en ny undersökning som utfördes av Newzoo (via GamesIndustry.biz), som tydligt visar att vi gamers verkligen älskar starka varumärken, och särskilt de för energidrycker och läsk. Undersökningen gjordes med över 75 000 respondenter som bodde i 36 olika länder runt om i världen. De tillfrågades om hur positiva deras åsikter om 13 olika varumärken var, och gamers röstade högre än genomsnittet för var och ett av dessa varumärken.

Den enda typ av varumärke som inte var märkbart mer populära bland spelarna var alkoholhaltiga drycker. Om vi ska gissa varför, är det helt enkelt för att det får de flesta av oss att spela sämre, och det verkar som om de flesta gamers föredrar energidrycker i stället för att förbättra prestationen.

Ny undersökning visar att gamers älskar starka varumärken


Loading next content