Svenska
Gamereactor
nyheter

Michael J. Fox tilldelas en heders-Oscar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Goda ting kommer till de som väntar brukar det ju heta, och så nu även i fallet med den ikoniska filmskådespelaren Michael J. Fox. Den numera 61-år gamla stjärnan har haft en minst sagt sprakande karriär med flera oförglömliga roller under bältet, kanske främst då som Marty McFly i Tillbaka till framtiden-trilogin och Scott Howard i Teen Wolf. Men Självfallet även i rollen som Alex Keaton i Fem i familjen, Mike Flaherty i Spin City och så klart när han lånade sin röst till Stuart Little.

Under tidigare delen av 90-talet diagnostiserades Fox med Parkinsons sjukdom, något han sedermera valde att viga större delen av sin vakna tid att bekämpa. Han har bland annat grundat en stiftelse som samlar in pengar till Parkinsons-forskning under namnet Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research för att hjälpa andra i kampen mot sjukdomen.

För sina insatser i såväl filmindustrin som sina bidrag i kampen mot sjukdomen som kommit att bli en så stor del av hans liv, så har nu den amerikanska filmorganisationen AMPAS beslutat sig för att tilldela Michael J. Fox med en heders-Oscar. Något som kommer ske senare i år under Governors Awards i november. På plats kommer då även Peter Weir, Diane Warren och Euzhan Palcy att finnas som även de kommer hedras med samma utmärkelse.

Välförtjänt och otroligt kul för Fox. Vilken av hans många roller är din personliga favorit?

Michael J. Fox tilldelas en heders-Oscar
Hörru morsan, jag ska få en Oscar!

Källa: CNN



Loading next content