Svenska
Gamereactor
nyheter

Nu kan du spela Xbox Game Pass utan konsol med nya Samsung-TV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om det är något som utmärker denna era för Xbox är det dess positionering och satsning på att ekosystemet ska kunna avnjutas till annat än konsol. Om du har en PC kan du spela till PC. Om datorn du har inte är särskilt kraftfull kan du spela i molnet till mobil. Och om du gillar konsol finns såklart Xbox One och Series-familjen. Men vad händer om du inte har något av ovanstående och ändå vill spela? Tja, Phil Spencer och Xbox-teamet har tänkt på det också.

För som vi kunde berätta förra månaden har Microsoft ett samarbete med Samsung. Nu har detta projekt släppts vilket betyder att du kan spela alla Xbox-molntitlar via en enkel TV-app med en bluetooth-kontroll. Allt detta är möjligt tack vare Samsung Gaming Hub, som är en plattform för streamade spel, där du även hittar Nvidia Geforce Now- och Google Stadia-titlar.

Samsung Gaming Hub har Xbox-appen förinstallerad på Samsung Smart TV 2022-modeller, så det betyder att det snart kommer finnas väldigt många moln-Xboxar hemma hos folk som alltså kan lira exempelvis Halo Infinite, Forza Horizon 5 eller Sea of Thieves utan behov av extra hårdvara. Du behöver dock som sagt en bluetooth-handkontroll såsom Xbox Series S/X-standardmodellen (men Playstation 5-handkontrollen fungerar också) för att kunna styra samt ett Game Pass-abonnemang. Vi kan även tipsa om att Fortnite är gratis oavsett och kräver inget extra.

Vad tycker du om idén, tror du det kan bli stort att spela via sin TV utan att ens behöva någon konsol?

Nu kan du spela Xbox Game Pass utan konsol med nya Samsung-TVNu kan du spela Xbox Game Pass utan konsol med nya Samsung-TV


Loading next content