Svenska
Gamereactor
nyheter

Polium One är den första konsolen designad för NFT-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har redan hört flera företag tala om tillämpningar och användningsområden för NFT (Non-Fungible Tokens) i både nuvarande och framtida utveckling. Även om vägen fortfarande är något oklar och väldigt illa omtyckt av gamers, undersöker många företag redan hur de kan implementera den här tekniken i sina produkter. Hittills har vi dock alltid pratat om mjukvara, men idag har vi fått höra om den första spelkonsolen som är utformad för att fungera med blockkedjespel. Från flera blockkedjor, faktiskt.

Namnet är Polium One, och det är en ganska mäktig enhet, eftersom den officiella hemsidan rapporterar att hårdvaran inkluderar peklås med fingeravtryck, 4K-upplösning (och till och med 8K), 120 bilder per sekund hastighet och ray tracing. Allt utformat för att få bästa kvalitet med titlar som fungerar med följande bekräftade blockkedjor: Solana, Ethereum, Binance, ImmutableX, Harmony, WAX och Polygon, alla från samma plånbok. Handkontrollen är ganska snarlik Sonys varianter, även om den har en Wallet-knapp för att när som helst få tillgång till plånboken medan du spelar.

Polium One är den första konsolen designad för NFT-spel

Det verkar som om projektet har kommit längre än vad man kan förvänta sig, med tanke på den relativt korta tid som dessa titlar funnits på marknaden. Enligt den färdplan som företaget satt upp för sig själva med Podium One, kan vi se fram emot leverans av utvecklings-kit till studior i mitten av 2023, och att konsolen sedan släpps på marknaden i slutet av 2024.

Och vilka spel kommer kunna köras på den? Att döma utifrån en bild av huvudmenyerna kan vi se fram emot titlar som Axie Infinity, Grit och Guild of Guardians, så det verkar som om stora titlar från stora utgivare redan stödjer till den framtida hårdvaran.

Polium One är den första konsolen designad för NFT-spel

Detta är utan tvekan ytterligare ett tecken på att denna nya form av affärsverksamhet inom TV-spelen är på väg att få ett rejält genombrott, och vi förmodar att Ubisoft och Square Enix som redan sagt vig vilja satsa på NFT kommer vara med redan från start.Om du vill hålla dig uppdaterad om Polium One kan du följa deras Twitter-konto.

Ser du fram emot en NFT-konsol?

Polium One är den första konsolen designad för NFT-spel


Loading next content