Svenska
Gamereactor
nyheter

Sverige knep tredjeplatsen vid EM i CS:GO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var under lördagen som det svenska landslaget lyckades säkra en bronsmedalj i EM som hölls i Oradea, Rumänien. Redan i kvalet visade svenskarna att man skulle bli att räkna med där man vann samtliga matcher i överlägsen stil med 16-1.

När mästerskapet då drog igång så inledde man även starkt med att slå Kroatien med 16-1 men fick sedan ge sig mot regerande världsmästarna Nordmakedonien i en tuff match som slutade 12-16. Förlusten gjorde att man hamnade i "loser bracket" där svenskarna sedan krigade sig hela vägen till semifinal mot Ukraina, dessvärre blev det förlust och Svenskarna hamnade därmed på delad tredjeplats tillsammans med Serbien.

Överlag en mycket fin insats av Sverige och det var en stolt förbundskapten i Fredrik "Jaegarn" Kempf som sammanfattade mästerskapet:

"Vi kommer in i mästerskapet med det yngsta landslaget på plats och placerar oss på en delad tredjeplats. Jag är extremt stolt över hela truppen som har arbetat hårt under dessa dagar, och även om vi hade förhoppningar om en final imorgon, så slår en stark förhandsfavorit ut oss. Vi vill självklart tacka alla som har stöttat oss på hemmaplan. Det är er vi spelar för!"

Sverige knep tredjeplatsen vid EM i CS:GO
Svenska landslagets EM-äventyr slutade med en mycket fin tredjeplats och 35 000 i prispengar.


Loading next content