Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Lollipop Chainsaw Remake

Lollipop Chainsaw Remake verkar snarare vara en remaster

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Medan spel som Final Fantasy VII Remake, Resident Evil 2 och Resident Evil 3 på alla sätt och vis är tvättäkta remakes, har det varit lite förvirring om vad en remake egentligen är senaste tiden. Många blev såklart nyfikna när Dragami Games bekräftade en remake av Lollipop Chainsaw förra veckan. Speciellt eftersom utvecklarna sade att grafiken skulle vara mer realistisk och mycket av musiken skulle uppdateras. Nu sänker de dock förväntningarna något.

I ett nytt Twitter-inlägg skriver producenten Yoshimi Yasuda att förändringarna i Lollipop Chainsaw Remake inte kommer vara så omfattande som det först lät. Anledningen till att de kallar det en remake är att det finns hela 16 låtar från det ursprungliga spelet som de inte kan använda sig av denna gång, så de bestämde sig för att kalla det en remake eftersom så mycket behöver förändras.

Något som däremot inte förändras så mycket som du nog hoppades på är grafiken, för Yasuda skriver att han endast menade att remaken skulle nyttja den mer avancerade tekniken i Playstation 5 och Xbox Series S/X för att göra allt vackrare, men varken Juliet eller hennes omgivningar kommer förbättras i övrigt.

Till sist slår han fast att storyn inte ska förändras på något sätt, vilket är orsaken till att vare sig James Gunn eller Suda51 är inblandade den här gången.

När det gäller eventuell censur som ett resultat av att dagens samhälle är mycket försiktigare, så har utvecklarna inte pratat med Sony och Microsoft ännu eftersom projektet ännu är i ett så tidigt stadie.

Lollipop Chainsaw Remake

Relaterade texterLoading next content