Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Nintendo kommer inte släppa någon ny hårdvara i år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har ryktats hett om att Nintendo jobbar på Nintendo Switch Pro och att denna skulle kunna komma att släppas under 2022. Så ser det inte ut att bli, Switch Pro kan förvisso fortfarande vara under utveckling men något släpp blir det alltså inte under den närmsta tiden.

Det är enligt en nyligen släppt rapport från Nikkeii där det framgår att Nintendo inte har några planer på att släppa ny hårdvara just nu. Till stor del beror detta på den fortsatta bristen på komponenter något som gör att Nintendo nu tänker fokusera på att producera tillräckligt många av sina befintliga Switch-modeller för att uppnå säljmålen för 2022.

I samma rapport står det också att Nintendo Switch inte heller har sålt lika bra som förväntat, under perioden mars-juni så minskade försäljningen med 22%, något som Nintendo förklarar att även det beror på bristen på komponenter. Man siktar alltså fortfarande på att nå säljmålen för 2022 men att detta då lär ske på bekostnad av ny hårdvara.

När tror du att nästa Nintendo-konsol kommer?

Nintendo kommer inte släppa någon ny hårdvara i år
Det blir ingen Nintendo Switch Pro i år enligt Nintendo.


Loading next content