Svenska
Gamereactor
nyheter

Assassin's Creed Mirage ska ta serien tillbaka till sina rötter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sedan lanseringen av Valhalla och det spelets förhållandevis kyliga mottagande har fans av serien hoppats och drömt efter en uppföljare mer i linje med de klassiska Assassins' Creed-titlarna från fornstora dar. Och kanske är det också precis vad de (och vi) kommer få, i varje fall om vi ska tro Jason Schreier från Bloomberg och franska youtubers.

Spelets titel skall som rubriken skvallrar om heta Assassin's Creed Mirage och ryktas utspela sig i Baghdad under sluttampen av den 9:e årtiondet. Med andra ord under samma period som kejsare Charlemagne kröntes i Rom och krutet uppfanns i Kina. Enligt Bloomberg kommer spelet till skillnad från många av sina föregångare inte vara en enorm öppen värld denna gången utan har ett större fokus på smygande.

Andra detaljer som även nämndes var att spelet inte heller kommer ha något rollspels-liknande dialogsystem, inga uppgraderingar för karaktären och inget val av kön. Det sägs dock att "eagle vision" från Syndicate kommer återvända och att en remake av det första Assassin's Creed är under utveckling och kommer låna en hel del från Mirage och dess spelmotor.

Huruvida ryktena stämmer lär vi få reda på lite senare i år under Ubisofts Forward-event den 10:e september.

Vad hoppas du på, låter Mirage som ett steg i rätt riktning?

Assassin's Creed Mirage ska ta serien tillbaka till sina rötter
Nu ska det smygas!


Loading next content