Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Fria Ligan intar bokmässan i Göteborg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För alla rollspelare som råkar ha vägarna förbi Göteborg den 22-25 september så gäller det att inte missa årets bokmässa, nordens största kulturevenemang. Fria ligan planerar nämligen en storstilad monter med scensamtal och boksigneringar.

Utforska en dystopisk framtid med den internationellt uppmärksammade konstnären och författaren Simon Stålenhag om hans senaste verk Labyrinten. Hör om en verklighet som rämnar i romanerna De levande döda och Döden är bara början av författarna Gunilla Jonsson och Michael Petersén. Samt få en föraning av de vidunderliga äventyr som väntar i samtal med den hyllade illustratören Johan Egerkrans om den kommande nya utgåvan av rollspelet Drakar och Demoner.

Fria Ligans monternummer på mässan är A02:52 och det fullständiga scenprogrammet är enligt följande:

Drakar och Demoner med Johan Egerkrans
Torsdag kl. 14 på Serie och Fantastisk-scenen
Johan Egerkrans berättar om sitt konstnärliga arbete med att illustrera den kommande nyutgåvan av det legendariska rollspelet Drakar och Demoner som precis gjort en enorm succé med sin gräsrotsfinansiering på Kickstarter. Vad är viktigt att tänka på när man illustrera mytiska väsen och fantastiska varelser? Hur arbetar han för att levandegöra mänskliga och omänskliga karaktärer och skapa en vidunderlig värld fylld av magiska äventyr?

Labyrinten med Simon Stålenhag
Lördag kl. 15 på Serie och Fantastisk-scenen
Konstnären och författaren Simon Stålenhag har slagit hela världen med häpnad med sina narrativa konstböcker. Han är illustratören och författaren bakom de internationellt hyllade retrofuturistiska böckerna Ur varselklotet, Flodskörden, Passagen och det senaste verket Labyrinten. Simon Stålenhag berättar om hur han inspireras i sitt skapande och vad som fick honom att vända sin unika blick mot en dystopisk framtid.

Låt verkligheten rämna - Att skriva skräck
Lördag kl. 16 på Serie och Fantastisk-scenen
Öppna dörren mot det mänskligheten valt att glömma. Legendariska rollspelsskaparna och författarna Gunilla Jonsson & Michael Petersén (Döden är bara början, De levande döda, originalskapare av rollspelet KULT och Mutant) berättar om hur de skriver för att få verkligheten att rämna och göra skräcken verklig i en overklig värld. De kommer också att avslöja mer om den avslutande delen i sin romansvit, De dödas stad, som släpps nästa år.

Planerar du besöka bokmässan i Göteborg?

Fria Ligan intar bokmässan i Göteborg
Simons mästerverk Varselklotet.


Loading next content