Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Yakuza-utvecklarna: "Nintendo Switch är för barn"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I en intervju med IGN häromdagen proklamerade ledaren bakom Yakuza-studion RGG, Masayoshi Yokoyama, att Yakuza-spelen - eller ska vi säga Like a Dragon, som serien numera heter i väst - troligen inte kommer att släppas på Switch.

Det var aproprå frågan om varför den enormt populära serien - med nästan 20 miljoner sålda exemplar sedan starten för 17 år sedan - ännu inte släppts på den populäraste konsolen i utvecklarnas hemland. Yokoyama levererade flera intressanta svar: först av allt var det en fråga om spelen överhuvudtaget kunde rulla smärtfritt på Switch. Det andra gällde att de inte ville göra saker bara för att folk bad dem, och det tredje för att Nintendo Switch tydligen har en sådan hårt präglat infantil stämpel i Japan, att de inte vill att serien asssocieras med konsolen.

När en reporter poängterade att till exempel Doom (2016) släppts till maskinen, menade Yokoyama att konsolens spelbibliotek "förändras", men att den ännu inte är redo. Kanske speglar Yokoyama här en kulturell skillnad mellan öst och väst, där Switch i alla fall på vår halva av jordklotet inte anses särskilt mycket mindre barnslig än övriga konsoler.

Yakuza-utvecklarna: "Nintendo Switch är för barn"
Är Nintendo Switch en barnkonsol, tycker du?


Loading next content