Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Playstation 5 med löstagbar skivläsare lanseras nästa år

För den som ändå vill ha en skivläsare kommer dessa att säljas separat och kopplas sedan in med USB-C...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ända sedan den första Playstation lanserades 1994 har Sony uppgraderat konsolen efter ungefär halva generationen. Vanligtvis bara genom att göra den mindre med den ofta så kallade Slim-enheterna, men förra generationen genom att göra den större och kraftfullare med Playstation 4 Pro.

De flesta antog nog att Sony skulle göra något liknande även denna generation med Playstation 5, och journalisten och insidern Tom Henderson håller med. Ett av de första scoopen på hans nyligen lanserade hemsida Insider Gaming avslöjar att Sony just nu förbereder en ny version av Playstation 5 med en avtagbar skivstation. Den skulle använda vanlig USB-C och skulle göra det möjligt att spela skivbaserade spel även på de heldigitala versionerna av Playstation 5.

Henderson hävdar att denna enhet ska lanseras under hösten 2023, och att den kommer att se ganska likadan ut jämfört med den Playstation 5-enhet vi är vana vid. Det bör påpekas att Sony kontinuerligt har omdesignat sin senaste konsol med nyare iterationer som erbjuder exempelvis kylning och lättare vikt. Detta skulle dock vara den första synliga förändringen.

Rykte: Playstation 5 med löstagbar skivläsare lanseras nästa år


Loading next content