Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
EA Sports WRC 23

EA Sports WRC 23 kommer att låta dig bygga din egen bil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Nya rykten rörande Codemasters kommande uppföljare till Dirt Rally 2.0 har dykt upp via Inside Gaming och mycket av det som vi på Gamereactor luskat reda på vid tidigare tillfällen stämmer enligt detta rykte. Tydligen har Codemasters byggt ett detaljerat och innehållsrikt system för att man i WRC 23 ska kunna bygga sin egen rallybil med allt vad det innebär. Spelaren kommer att välja bottenplatta, drivlina, dämpning, växellåda, motor, kylning och sen bestämma hur bilen ska se ut via ett stylingverktyg som ska låta oss välja huv, front, bakbumper och annat. Vi kommer enligt denna information även att få välja stol inuti bilen, ratt, mätare samt färg. Alla dessa delar kommer vi att köpa med ingame-valuta och nya delar kommer såklart att bli dyrare än bättre begagna, vilket skvallrar om att vi mest troligt kommer att kunna sälja våra delar online, till andra spelare. Det känns också som en fingervisning åt att Codemasters här är på väg att introducera mikrotransaktioner i rallyvärlden, men det är såklart inget vi vet utan bara gissar oss till.

Vidare har den nya informationen som läckt ut skvallrat om det vi sagt i snart ett års tid nu, att EA Sports WRC 23 inte kommer att baseras på Unreal 5 vilket många trodde i och med att Codemasters via sin egen site sökte utvecklare som var vana att arbeta med Epics spelmotor. När Codemasters under fjolårshösten beslutade sig för att "lägga ned" utvecklingen av Dirt Rally 3.0, som nästan var helfärdigt, bestämde de sig enligt flertalet källor för att använda 90% av det som gjorts för det spelet i WRC 23, dels för att spara tid såklart men även eftersom EA vill ha ut det första licensierade WRC-spelet under nästa år, när licensen börjar gälla, vilket aldrig hade gått om de börjat om från början med en helt ny spelmotor. Alltså kommer WRC 23 mest troligt att vara Dirt Rally 3.0 och basera spå samma motor som Dirt Rally 2.0 med samma grundläggande fysiksystem, plus de nya hybridbilarna från 2021 års WRC-omgång.

Vi har också fått reda på att EA Sports WRC 2023 kommer att innehålla hela 16 olika bilklasser och åtta nya rallyn (åtta länder). Bland de nya bilklasserna som inte finns med i Dirt Rally 2.0 kommer vi att hitta bland andra WRC, WRC2, F2 Kitcar och H1 FWD. 1:a januari 2023 börjar licensen gälla för Codemasters och EA och då blir alltså KT Games av med den, då förväntar vi oss en utannonsering från EA:s sida.

Hur taggad är du på EA Sports WRC 23?

EA Sports WRC 23
Vi gissar att WRC 23 släpps i juli nästa år.

Källa: Länk

Relaterade texterLoading next content