Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Bruce Willis förnekar att han sålt rättigheterna till sitt ansikte

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är en rubrik man aldrig trodde att man skulle skriva men så är det i en digital tidsålder, där allt är till salu. En av helgens mest omtalade filmnyheter hann knappt landa här förrän den dementerades. Det var i förrgår som The Telegraph rapporterade att Bruce Willis, trots att han lagt skådespeleriet på hyllan ändå kommer att dyka upp i nya filmer. Eller åtminstone hans ansikte. Det ryktades nämligen om att ett deepfake-företag, Deepcake köpt rättigheterna till actionskådisens ansikte. Deepfake-tekniken, som kan skapa en digital kopia av en person används redan i dag i filmbranschen men mest för att göra att skådespelare ser yngre eller äldre ut än vad de är. I detta fallet skulle man alltså kunna använda Willis i nya filmer trots att han själv inte medverkar och detta förstås helt utan gage. En tillverkningskostnad blir det ju efter att man äger rättigheterna men sedan kan företaget använda ansiktet hur mycket de vill. Det skall också tilläggas att Bruce Willis redan har medverkat i en Deepfake-produktion, i en rysk reklamfilm förra året.

Men ryktet om att han nu har sålt sitt ansikte har dementerats i natt, där han via sina representanter förnekar att skådespelaren har sålt rättigheterna till sitt ansikte. Enligt The Hollywood Reporter finns det alltså inget sådant avtal mellan Bruce Willis och Deepcake. Enligt företaget själva så samarbetade parterna på en enda reklamfilm, helt utan planer på nya projekt. The Telegraph som ursprungligen rapporterade om att rättigheterna var sålda anses därmed fara med osanning och de stora medier som hakade på nyheten borde nog ha faktagranskat lite bättre innan de gick i tryck.

Bruce Willis förnekar att han sålt rättigheterna till sitt ansikte
Deepfake-Bruce i rysk reklamfilm.


Loading next content