Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony ökar ansträngningarna för att hindra Microsofts Activision Blizzard-uppköp

Playstation-chefen Jim Ryan reste personligen till Bryssel för att övertyga Europeiska Unionen om att stoppa avtalet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om Microsoft själva är "mycket övertygade" om att affären med Activision Blizzard-uppköpet ska gå igenom, väntas ingenting bli klart före sommaren. Fram till dess är det i stort sett bara önsketänkande, och Sony trappar för närvarande upp sitt arbete för att se till att affären inte blir av.

I en rapport från Dealreporter kan vi nu läsa att Playstation-chefen själv, Jim Ryan, personligen flög till Bryssel för ett möte i EU:s högkvarter där han argumenterade emot att Microsoft köper Activision Blizzard, vilket är det största uppköpet inom spelindustrin genom tiderna (med en enorm marginal dessutom) med en föreslagen prislapp på 68,7 miljarder dollar. För Sony är deras största bekymmer Call of Duty, som varit nära knutet till Playstation i nästan tio år efter ett marknadsföringsavtal som också gett användarna exklusivt innehåll varje år.

Xbox-chefen Phil Spencer har lovat att Call of Duty ska fortsätta att släppas till Playstation-format i "flera år till" efter att Sonys befintliga marknadsföringsavtal med Activision Blizzard upphört. Sony å andra sidan säger att Microsoft endast garanterat detta i ytterligare tre år, vilket innebär att detta kan vara sista generationen åtminstone huvudserien Call of Duty släpps till Playstation.

En deadline för EU:s beslut om Microsofts uppköp av Activision Blizzard är satt till den 8 november, om de inte bestämmer sig för att de behöver ytterligare utredning.

Sony ökar ansträngningarna för att hindra Microsofts Activision Blizzard-uppköp

Tack VGC



Loading next content