Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft lanserar webbsida för Activision Blizzard-uppköpet och presenterar planer

Här hittar du citat, videos, data, diagram, PR och mycket mer hittar du på den dedikerade hemsidan för köpet av Activision Blizzard...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om runt månader väntas Microsoft ha slutfört köpet av Activision Blizzard, vilket är både det med marginal största förvärvet i spelbranschen någonsin och tillika Microsofts största genom tiderna. Vi har senaste tiden fått många tecken som visar på storleken av denna affär då det förekommit hårda diskussioner mellan främst Microsoft och Sony om vad detta innebär för framtiden, något vi aldrig ser annars i samband med uppköp.

Och nu har vi fått ytterligare ett tecken på att affären skiljer sig, då Microsoft lanserat en dedikerad hemsida bara för att förklara vad allt detta innebär. Sajten är förvånansvärt köttig med flera citat från inblandade personer, information om allting och till och med diagram.

Bland annat hävdar Microsoft att deras köp av Activision Blizzard kommer att ge oss "More games on more devices including Xbox, Playstation, phones and online". De säger också att det skulle vara fördelaktigt eftersom det skulle erbjuda ett "Choice in how and where people buy games with subscription and one-off purchase options", eftersom Activision Blizzards titlar skulle ingå med Game Pass.

Det verkar också som om Microsoft vill ha en del av marknaden för mobilspel, förmodligen med Xbox Cloud Gaming, eftersom de kommer försöka erbjuda ett alternativ till App Store och Google Play. De listar detta som en spelarfördel och skriver: "For the 95% of gamers who play on phones, alternatives to gaming offerings from the dominant mobile platforms". De listar dessutom denna punkt som en fördel för hela branschen: em>"More competition in mobile, where a couple of big players dominate"</em>.

Tror du att Microsofts köp av Activision Blizzard kommer att godkännas, eller lär det stoppas på något sätt?

Microsoft lanserar webbsida för Activision Blizzard-uppköpet och presenterar planer


Loading next content