Svenska
Gamereactor
nyheter

Intels Arc GPU-serie erbjuder kraft och tjusig design

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Intels Arc GPU, som varit känd under lång tid, verkar träffa rätt i pris, strömförbrukning och inte minst design då det är något av det mest subtila vi sett på länge. Och att lansera den samma dag som Nvidias RTX 40-serie är djärvt. GPU:n riktar sig till mellanklassmarknaden, och även om prover från förproduktionen kritiserats för dåliga drivrutiner, är alla som haft händerna på produkterna överens om att den rymmer en enorm mängd beräkningskraft, särskilt till den givna prislappen.

Kritiker har dock påpekat att Intel utelämnatjämförelser med den egentliga huvudkonkurrenten, 6000 RX-serien från AMD, vilken är känd för extremt mycket kraft för pengarna, samt en imponerande rå beräkningskraft även i instegsmodeller. Det tydliga utelämnandet av konkurrerande AMD-kort har fått en del att spekulera i om Intel hoppas att kunderna ska glömma bort dem. A750 kostar 289 dollar och A770 329 dollar, som jämförelse.

Tillgängligheten på Intels Arc GPU för recensenter, särskilt i Europa har varit knapp, men en ny och seriös aktör på GPU-marknaden är alltid välkommen såklart.

Intels Arc GPU-serie erbjuder kraft och tjusig design


Loading next content