Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony rapporterar färre PS Plus-användare och 25 miljoner sålda Playstation 5

Tillverkningen av Playstation 5 ökar inte och Playstation Plus-prenumerationerna minskar, men konsolen har nu nått 25 miljoner exemplar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är den tid på året då företagen levererar sina kvartalsrapporter för perioden juli-september, och tidigt i morse var det Sonys tur att avslöja hur de har presterat under dessa tre månader.

Det visar sig att det var något av en blandad kompott, eftersom försäljningen av Playstation 5 uppgick till 3,3 miljoner, vilket är exakt samma som förra året. Även om detta är imponerande siffror visar det att Sony inte lyckats öka produktionen av konsolen som nu har nått milstolpen 25 miljoner.

Playstation Plus, som nyligen gjordes om till ett system med tre nivåer, har det motigt då antalet prenumeranter minskade från 47,3 miljoner till 45,4 miljoner (tredje sjunkande kvartalet i rad). Det bör dock påpekas att intäkterna från varje sålt abonnemang ökade med 21% jämfört med samma kvartal förra året.

I kombination med en nedgång i försäljningen av fysiska spel, dyr spelutveckling, köpet av Bungie och den dyra dollarn ledde det till att rörelseresultatet för spelsegmentet föll med nästan 50% för kvartalet. Sony har därför sänkt den förväntade årsvinsten för spelsegmentet från 255 miljarder yen (€1,75 miljarder) till 225 miljarder yen (€1,54 miljarder).

Toyo Securities-analytikern Hideki Yasuda hade detta att säga om Sonys rapport i en kommentar till Bloomberg:

"Performance of Sony's two major pillars, games and image sensors, was bad and masked by the weak yen. Playstation software sales continued to be lackluster and still-declining Playstation Plus subscriber numbers are concerning."

Sony rapporterar färre PS Plus-användare och 25 miljoner sålda Playstation 5

Tack The Verge



Loading next content