Svenska
Gamereactor
nyheter
Doom Eternal

Mick Gordon är rasande över Doom Eternal-soundtracket

I ett nytt uttalande berättar han sin version och ventilerar en hel del frustration över executive producer Marty Stratton...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Doom Eternal-soundtracket släpptes i början av 2020 möttes det av en hel del kritik från fansen. Folk ogillade kvaliteten på soundtracket och gick till sociala medier för att ge utlopp för sin frustration. Vid den tiden tog kompositören Mick Gordon till orda och framförde också en del klagomål på musiken han själv komponerat, men förutom ett uttalande från executive producer Marty Stratton på en Reddit-sida, försvann hela historien på något sätt.

Tills idag, eftersom Gordon nu publicerat ett väldigt långt och detaljerat uttalande på The Medium, där han talar om vad som hände med musiken ur hans perspektiv och hur det fanns en rejäl konflikt med Stratton om vissa av de beslut som fattades på denna front.

Gordon uppger att inlägget från Stratton var "full of lies, disinformation and innuendo", och att de "offered me a six-figure sum to shut up about it". Vidare konstaterar Gordon att han inte fått betalt för hälften av Doom Eternal-musiken, och att soundtracket innehöll "rejects, mockups, demos, many of which were never meant for public release".

Anledningen till att Gordon har vaknat till och släppt detta nya uttalande i frågan är för att berätta sin version av sanningen, detta eftersom han anser att Strattons uttalande orsakat allvarlig skada och skada på hans rykte som kompositör.

"Marty's words damaged my character and attacked my reputation. I have afforded him ample opportunity to address this issue, but his refusal to do so has left me with no option other than to issue this statement."

Självfallet finns det mycket att ta del av, så om du vill läsa om situationens komplexitet kan du göra det på länken ovan. Vi beklagar såklart allt eftersom Doom Eternal dels är ett briljant spel och dels eftersom Mick Gordon är en briljant kompositör.

Doom Eternal

Relaterade texter

0
Doom Eternal får ett Horde- läge

Doom Eternal får ett Horde- läge

NYHET. Skrivet av Patrik Severin

Doom Eternal har nyligen fått ett poängbaserat Horde- läge med uppdateringen 6.66. I det så kan du spela ett vågbaserat spelläge och tävla om att bli etta i världen. Med...



Loading next content