Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft om inspelning av Xbox One-gameplay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

På senaste har det varit en del snack om nästa generations konsoler och video capture, det vill säga inspelning av gameplay som används flitigt av Youtube-användare och e-sport-arrangörer. Microsoft har nu uttalat sig om det kommer att vara möjligt att använda egna inspelningsutrustning på Xbox One:

"Xbox One will support gameplay footage capture just as it works on Xbox 360."

Inga skillnader jämfört med hur det fungerar på Xbox 360, det vill säga. Däremot vet vi fortfarande inte hur Sony valt att göra med Playstation 4. Konsolen kommer att ha en intern inspelningsenhet vilket möjliggör streaming, men om konsolen har samma HDCP-skydd som Playstation 3 kommer det vara omöjligt att använda extern utrustning då konsolen endast har en HDMI-port. Detta skulle i sin tur göra det omöjligt att redigera bildmaterial man spelat in innan man lägger ut det på nätet.

Sony har fortfarande inte kommenterat saken, men vi hoppas att få veta mer om Playstation 4:s inspelningsmöjligheter under Gamescom-mässan om tre veckor.

Microsoft om inspelning av Xbox One-gameplay
Xbox One har en internt inspelningsenhet, men denna har en tidsbegränsning. Med hjälp av extern utrustning kan detta problem alltså åtgärdas.


Loading next content