Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter
Little Big Planet

Little Big Planet är försenat

Lanseringen kan dröja fyra veckor


Lanseringen av Little Big Planet till Playstation 3 har drabbats av en oväntad försening. Anledningen är att en av soundtrackets låtar innehåller vad som kan uppfattas som kontroversiellt material av religiös karaktär.

I "Swinging Safari", en av Little Big Planets låtar i den tredje världen, citeras nämligen delar av Koranen i texten. Utdrag som "allt på jorden kommer att gå under" sjungs på arabiska och att använda sig av Koranen på detta sätt ska ha upprört muslimska spelare.

Gissningsvis försenas spelet eftersom Sony inte vill skapa rabalder kring händelsen och försämra Little Big Planets rykte och man har även försäljningen till muslimska spelare att tänka på. Spelet som redan skickats ut till butiker dras tillbaka och kommer att förstöras och nya exemplar tryckas upp.

Sony själva skriver följande i en pressrelease: "Vi ska åtgärda problemet omedelbart och ber uppriktigt om ursäkt om någon tagit illa vid sig av detta".

Det ursprungliga releasedatumet var den 22 oktober och förseningen av detta mycket efterlängtade spel kan komma att handla om två till fyra veckor.

Little Big Planet