Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Guitar Hero: World Tour

Guitar Hero World Tour

Lite intryck från skön spelsession

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det blev ett femtimmars-pass med mina kära vänner i helgen, med Guitar Hero World Tour (Mäki var upptagen med Tomb Raider: Underworld, Sunken är för dålig på musikspel och Jesper hade ingen lust att medverka, tyvärr). Vi var fullt band + en. Och turades om, skickade runt samtliga instrument och kände på nästan spelets alla låtar. Samtliga av oss är imponerade över hur väl mappat allting är, och det är skönt att se att Neversoft lärt sig en läxa efter de slappa gitarr-mapparna i Guitar Hero III.

Det är också trevligt att de nya gurorna är de absolut bästa i ett musikspel någonsin. De är helt enkelt suveräna. Det tyckte samtliga rockers under lördagens femtimmar-pass. Gitarren är välbyggd och väldigt exakt, den är snabb och den nya tap/slide-plattan är grym.

Även trummorna är fantastiskt bra. Dels är de betydligt tystare än Rock Band-trummorna vilket är en stor förbättring då man i Rock Band ibland faktiskt bara hörde smatter och smisk. Trummorna är även snabbare än Rock Band-trummorna och triggar bättre. Och med hi-hat/crash-cymbal samt ride, känns det helt klart mer som att spela riktiga trummor i Guitar Hero World Tour än i Rock Band 2.

Ville, gruppens trumgigant (jag spelar inga trummor just nu då min rygg är för kass) var lite ovan först och tyckte att baskaggepedalen kändes liten och mesig, och att padsen i trumsettet var för mjuka. Efter 20 låtar hade han dock ändrat sig och menade på att Guitar Hero World Tour-trummorna var vida överlägsna de i Rock Band.

Recensionen av Guitar Hero World Tour kommer i november-numret av Gamereactor, men redan nu känns detta väldigt lovande. Nedan följer en bunt bilder på när vi intog redaktionen en sen lördagkväll och rockade plast (ja, spelar man TOOL-låtar på trummor måste man ta av sig på överkroppen... oavsett).

Guitar Hero: World Tour
Guitar Hero: World Tour
Guitar Hero: World Tour
Guitar Hero: World Tour
Guitar Hero: World Tour
Guitar Hero: World Tour
Guitar Hero: World Tour

Relaterade texter

Guitar Hero: World TourScore

Guitar Hero: World Tour

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Activision plagierar Rock Band och bjuder på en skön rockupplevelse med grymma instrument, men det är inte utan gnäll som den gamle batteristen Hegevall delar ut sitt betygLoading next content