Svenska
Gamereactor
nyheter
Stick it to the Man

Stick It To The Man-utvecklaren köpt av Bergsala

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Stick It To The Man-utvecklarna Zoink Games har kommit överens med svenska Bergsala (bland annat distributör för Nintendo) om att låta dem köpa halva företaget. Zoink slår därmed följe med Image & Form (Anthill, Steamworld Dig) som har en liknande relation med Bergsala, och genom dagens affär ska de båda utvecklarna dessutom samarbeta.

Alla dessa tre företag håller till i Göteborgstrakten och Bergsala-grundaren Owe Bergsten säger i ett officiellt uttalande:

"Vi har länge varit ledande som distributör och förläggare av fysiska och digitala spel. Zoink är liksom Image & Form en lokal utvecklare med en imponerande portfolio. Vi ser det som en naturlig expansion att knyta till oss starka utvecklare, och vi letar ständigt efter nya partners. Spelindustrin är i ständig förändring, och vi vill nå och kommunicera direkt med våra slutkunder - spelarna."

Även Klaus Lyngeled, VD för Zoink har gjort ett uttalande om saken och säger:

"Zoink har skapat många framgångsrika varumärken och kreativa spel för andra, och nu är det dags att ta ägandet i egna händer. Vi ska sälja våra spel direkt till våra kunder. Samarbetet med Bergsala och Image & Form gör att vi kan ta företaget till en helt ny nivå."

Stick it to the Man
Stick It To The Man har sålt 1,3 miljoner exemplar, vilket är väldigt bra för en indie-titel som inte lanserats till några smartphone-format.

Relaterade texter

0
GRTV: Vi kollade in Stick It To The Man

GRTV: Vi kollade in Stick It To The Man

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Klaus Lyngeled från Zoink Games guidaross genom Gamescom-demots bana från Stick It To The Man! - en plattformstitel med milt sagt kluriga pussel. Det är som bekant på väg...



Loading next content