Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter

Mobiltelefoner är världens största spelplattform


Facebook
TwitterReddit

Om någon hade några tvivel om hur dominerande mobilspel är på den globala spelmarknaden som helhet, har Superdata Research precis publicerat en rapport som kommer få alla skeptiker att tänka om. Rapporten visar att den mobila spelvärlden uppskattas nu vara den ledande sektorn på den globala marknaden.

Den totala estimerade globala spelmarknaden för år 2015 kommer att landa på cirka 74,2 miljarder dollar, en siffra som enligt rapporten visar på en blomstrande marknad som har tredubblats i storlek under de senaste tio åren. Detta till följd av, enligt Superdata Research, en rad innovationer som till exempel smartphones och nya intäktsmodeller.

Av dessa 74,2 miljarder har mobilspel en rätt saftig del av kakan: 22,3 miljarder dollar. Som bilden nedan visar är det mer än detaljhandeln, sju gånger mer än den digitala marknaden för konsoler (3,1 miljarder dollar) och mer än sociala spel och free to play MMO-spel tillsammans.

Rapporten visar däremot inte hur mycket av dessa 22,3 miljarder som kommer från miktrotransaktioner, något som skulle kunna vara en ganska intressant detalj i dagens mobila spelklimat.

Här kan du ladda ner hela rapporten