Svenska
Gamereactor
nyheter
Shenmue 2

Yu Suzuki förändrade spelvärlden

Shenmue påverkade allt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

I en intervju med 1up berättar Sega-legenden Yu Suzuki om alla gånger han anser sig att påverkat spelvärlden. Det gjorde han dels med "Taikan"-spelen (arkadkabinett som liknar exempelvis en motorcykel för förbättrad känsla) tidigt 80-tal.

HQ

Andra gången var vid skiftet från två till tre dimensioner där Suzuki anser sig ha påverkat rejält (Suzuki producerade bland annat Virtua Racing och Virtua Fighter).

Den tredje gången han influerade spelvärlden var dock med... Shenmue. Ett spel Suzuki menar förändrade spelvärlden och fick bland annat Final Fantasy-spelen att bli annorlunda.

Suzuki säger att han därmed påverkat spelvärldens riktning vid ett flertal tillfällen, och att det blir hans testamente till livsverk och att han är glad över vad han gjort. Med all rätta, tycker vi på Gamereactor.

Shenmue 2
Kunggubbe!

Relaterade texter

Shenmue 2Score

Shenmue 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Shenmue 2 är fortfarande ett storslaget äventyr och egentligen det enda japanska spelet i genren som finns till Xbox. Det är på alla vis mästerligt och klart köpvärt, om än tekniskt föråldrat

0
Shenmue II-musiken släpps på vinyl

Shenmue II-musiken släpps på vinyl

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

En av de bästa sakerna med Shenmue-serien är såklart musiken, och för dig som vill kunna höra den med stil kommer nu en tjusig utgåva av Shenmue II-soundtracket på vinyl....



Loading next content