Svenska
Gamereactor
nyheter
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Rykte: Ekonomi orsaken till Konami- och Kojima-bråket

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har kommit och gått flera förslag och rykten gällande det bråk mellan Konami och Hideo Kojima som slutade med att de gått skilda vägar. Något officiell förklaring har vi tyvärr inte fått, men kompositören Rika Muranaka (gjorde musik till Metal Gear Solid 1, 2 och 3) låter via en podcast meddela att ekonomi tycks vara orsaken.

Enligt Muranaka ville inte Konami dela med sig av provision från Metal Gear-intäkterna utan han hade fast lön oavsett hur bra det gick för serien. Dessutom var Konami upprörda över den långsamma och dyra utvecklingen av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain som blev både framflyttat och försenat, medan Kojimas lön fortsatte ticka in.

Det låter onekligen som något som skulle kunna sabba relationen, men tills vidare är detta naturligtvis bara ett rykte. Vi förmodar att Kojima själv kommer berätta mer när hans kontrakt (med tystnadsplikt) så småningom går ut. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain släpps den 1 september.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Tack Neogaf)

Relaterade texter

4
Nu finns Quiet spelbar i Metal Gear Solid V

Nu finns Quiet spelbar i Metal Gear Solid V

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det har gått tre år sedan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain släpptes och lika lång tid sedan Konami sade att de inte skulle fokusera lika mycket på spel längre. Med...



Loading next content