Svenska
Gamereactor
nyheter

Röstskådespelar-strejken börjar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För ett par veckor sedan kunde vi rapportera att kända röstskådespelare såsom Jennifer Hale (Mass Effect) och Ashly Burch (Borderlands 2) med flera, pratat med fackförbundet SAG-AFTRA (Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists) och i samråd yrkat på nya förslag som ska ge röstskådespelare bättre förutsättningar.

Bland annat vill röstskådespelarna sätta en gräns på två timmars jobbsessioner, eftersom stämbanden annars lätt kan slitas ut och få permanenta skador. Stuntpersoner för mer krävande motion capture är ett annat av kraven, samt att röstskådespelarna vill få extra royalties för varje 2 miljoner kopior som säljs av ett spel. Helt rimliga krav, enligt oss på Gamereactor.

Eftersom kraven ännu inte har blivit hörda, har det nu blivit dags att göra slag i saken och gå i strejk. Det krävdes 75 % av rösterna för att idén att strejka skulle gå igenom, men hela 96 % av de röstande sa ja till förslaget. Förhoppningsvis leder detta till bättre arbetsförhållanden för röstskådespelare, som i sin tur lär resultera i bättre slutprodukter för oss spelare.

Röstskådespelar-strejken börjar
Jennifer Hale spelar den kvinnliga versionen av Commander Shepard i Mass Effect-trilogin

Tack Gametyrant.



Loading next content